Składniki
serek Almette wiśnia z żurawiną
serek Almette jabłko z gruszką
1 galaretka cytrynowa (lub gruszkowa)
1 galaretka wiśniowa
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wody i studzimy. Do zimnej wrzucamy serek jabłkowo-gruszkowy i miksujemy. Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki, żeby masa się ścieła. W tym czasie powtarzamy procedurę z galaretką wiśniową. Jak będziemy mieć zastygniętą pierwszą warstwę, to miksujemy serek wiśniowy z galaretką wiśniową i wlewamy na wierzch warstwy cytrynowej. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Można udekorować tartą skórką cytrynową, wiórkami czekoladowymi, bitą śmietaną, cytrynowym kwiatkiem z galaretki itp.
Można oczywiście zrobić warstwy dodatkowe o innych smakach, z wykorzystaniem innych serków twarogowych i przeróżnych galaretek.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcjach
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)