piątek, 27 czerwca 2014

Chlebek nadziewany warzywami i serem cheddar

Taka odmiana od codziennych bułek i chlebków. Będzie idealny na piknikowe posiadówki, grille i wieczorne spotkania kulinarne.



Przepis własny

Składniki

Ciasto
300 ml mąki (typ 650)
100 ml mąki pszennej pełnoziarnistej
100 ml płatków owsianych
50 ml ziaren (dynia, słonecznik, siemię lniane)
7 g drożdży instant
300-350 ml ciepłej wody
łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru

Nadzienie
1/2 papryki żółtej
1/2 papryki czerwonej
1/2 małej cukinii
4 pieczarki
przyprawy (dowolne)
3 łyżki startego sera cheddar

Warzywa myjemy,  kroimy na mniejsze kawałki i podduszamy przez 15 minut z przyprawami.

Składniki sypkie mieszamy ze sobą i łączymy z wodą i oliwą. Dodajemy warzywa i ser i mieszamy dokładnie. Przekładamy do formy i pieczemy w 200 stopniach do złotej skórki (ok. 45 minut).

Smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...