Tarta w sam raz na sobotnie popołudnie. Pieczarki świetnie komponują się z lekko słonym sosem serowym i ostrzejszym smakiem musztardy francuskiej.
Przepis własny
Składniki
1 ciasto francuskie
1/2 słoika musztardy francuskiej
500 g pieczarek
duży jogurt grecki
150 g tartej mozzarelli
100 g tartego sera cheddar
4 łyżki tartego parmezanu
2 duże jajka
pieprz kolorowy mielony
czosnek
mieszanka przyprawa do ziemniaków
sól
1 łyżka oleju
Pieczarki myjemy, kroimy na większe kawałki i podduszamy na łyżce oleju z przyprawami. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim, smarujemy je musztardą francuską, a na wierzch wysypujemy pieczarki. Całość zalewamy sosem serowym (jogurt wymieszany z jajkami i tartymi serami, posolony delikatnie) i mielonym pieprzem. Pieczemy ok. 40 minut.
Smacznego!
Uwielbiam takie tarty, pyszny obiad... Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł, kocham tarty :)
OdpowiedzUsuń