sobota, 14 czerwca 2014

Tarta z pieczarkami, musztardą francuską i sosem serowym

Tarta w sam raz na sobotnie popołudnie. Pieczarki świetnie komponują się z lekko słonym sosem serowym i ostrzejszym smakiem musztardy francuskiej.

 


Przepis własny

Składniki

1 ciasto francuskie
1/2 słoika musztardy francuskiej
500 g pieczarek
duży jogurt grecki
150 g tartej mozzarelli
100 g tartego sera cheddar
4 łyżki tartego parmezanu
2 duże jajka
pieprz kolorowy mielony
czosnek
mieszanka przyprawa do ziemniaków
sól
1 łyżka oleju

Pieczarki myjemy, kroimy na większe kawałki i podduszamy na łyżce oleju z przyprawami. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim, smarujemy je musztardą francuską, a na wierzch wysypujemy pieczarki. Całość zalewamy sosem serowym (jogurt wymieszany z jajkami i tartymi serami, posolony delikatnie) i mielonym pieprzem. Pieczemy ok. 40 minut.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie tarty, pyszny obiad... Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Fantastyczny pomysł, kocham tarty :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...