poniedziałek, 2 czerwca 2014

Ciasto owsiane z rabarbarem

Szybciutkie i lekkie ciasto z rabarbarem. Idealne na letnie popołudnia przy kawie i w miłym towarzystwie. Można je polać miodem, można dać kleks bitej śmietany, można utopić w czekoladzie ;-)



Przepis własny 

Składniki

200 ml płatków owsianych
3 łyżeczki mąki pełnoziarnistej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka masła
3 łyżeczki cukru
100 g jogurtu (dowolny)
1 jajko
1 laska rabarbaru

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Przekładamy do formy (porcja na małą keksówkę lub mniejsze foremki), na wierzchu układamy rabarbar pocięty w małe kawałki i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut (do suchego patyczka).

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcjach
Rabarbalove

4 komentarze:

  1. musiało być pyszne! ja wypiekam owsiankowe muffiny. pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Płatki owsiane to mój ulubiony składnik wszelakich ciast i bułek

      Usuń
  2. Doskonałe z każdym dodatkiem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...