Nie będę zatem rozpisywać się, bo w nim wszystko zostało jasno powiedziane i pokazane.
Zupkę polecam, bo jest naprawdę lekka, w sam raz na upały.
Przepis własny
Składniki
0,5 l rosołu drobiowego
500 g białych szparagów
4 młode ziemniaczki
tarty parmezan
pieprz kolorowy w młynku lub zmielony
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Szparagi, przygotowane tak jak na filmiku, kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy rosołem, dodajemy ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Przyprawiamy według uznania, ale jeśli mamy dobrze doprawiony rosół, to zupka już nie wymaga dodatków. Blendujemy i jeśli zostały jakieś włókna, to krem trzeba przetrzeć przez sitko, aby uzyskać aksamitną konsystencję. Podajemy z łyżką tartego parmezanu i kolorowym pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)