wtorek, 17 czerwca 2014

Jogurtowe bułeczki pełnoziarniste

Super bułeczki na śniadanie lub kolację. Najlepsze są cieplutkie. Porcja jest mała, ponieważ uwielbiam świeże, chrupiące pieczywo. Można ją zwiększać do woli :-)


Przepis własny


Składniki (na 4 foremki)

6 łyżek mąki pełnoziarnistej
6 łyżek płatków owsianych
1 łyżka dobrej oliwy
190 g jogurtu naturalnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
spora garść różnych ziaren (słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane)
odrobina soli i cukru

Składniki sypkie mieszamy ze sobą, wlewamy mokre, dokładnie łączymy, przekładamy do foremek (jeśli nie są silikonowe, to należy je natłuścić) i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...