poniedziałek, 23 czerwca 2014

Chleb ekspresowy

 Uwielbiam zapach pieczonego chleba. A wy?



Przepis własny

Składniki

600 ml mąki (typ 650)
200 ml mąki pszennej pełnoziarnistej
200 ml płatków owsianych
100 ml ziaren (dynia, słonecznik, siemię lniane)
2 torebki drożdży instant (14 g)
600 ml ciepłej wody
łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki cukru

Składniki sypkie mieszamy ze sobą i łączymy z wodą i oliwą. Przekładamy do formy i pieczemy w 200 stopniach do złotej skórki (ok. 45 minut).

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...