Przepis własny
Składniki
2 zamrożone banany
1 duże bardzo dojrzałe mango
szklanka truskawek
miód/cukier/słodzik itp.
Banany i truskawki zamrożone wyciągamy pół godzinki przed przygotowywaniem deseru. Muszą odtajać, żeby poradził sobie z nimi blender. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy wszystkie owoce do miski blendującej i wciskamy start ;-) trzymamy, aż uzyskamy gęstą, kremową konsystencję. Próbujemy, jaki ma smak, i w razie potrzeby dosładzamy. Przekładamy do pucharków albo ładnych kieliszków na wino. Możemy udekorować listkiem mięty i szybciutko zjadamy. Pychotka.
Nie zamrażamy ponownie, bo może się to źle skończyć dla naszego żołądka ;-)
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcjach:
Świetny deser na upały i nie tylko :)
OdpowiedzUsuń