sobota, 2 lutego 2013

Francuskie serduszka

Bardzo proste, śliczne, słodziutkie i efektowne :-) francuskie serduszka ze śliwką. Można również użyć innych owoców, pełna dowolność.

Składniki

2 ciasta francuskie
kilka śliwek
cukier trzcinowy

Ciasto rozwijamy i układamy jedno na drugie, wykrawamy foremką w kształcie serduszka ciasteczka i układamy je na blaszce. Na każde ciasteczko kładziemy połówkę umytej i osuszonej śliwki, delikatnie dociskamy. W środek tej połówki wsypujemy niecałą łyżeczkę cukru trzcinowego. Pieczemy w 200 stopniach do delikatnego zezłocenia. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!


Przepis bierze udział w akcjach:

7 komentarzy:

  1. Też takie robię, tylko nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby tak ślicznie zaaranżować ciasteczka w serca :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję za miłe odwiedziny :-)

      Usuń
  2. Z tak niewielkiej ilości składników można wyczarować takie cudeńka! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ty dopiero jesteś niezłą czarodziejką :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Urocze :) Lubię ciasto francuskie z owocami :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Śliczności

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...