2 ciasta francuskie
kilka śliwek
cukier trzcinowy
Ciasto rozwijamy i układamy jedno na drugie, wykrawamy foremką w kształcie serduszka ciasteczka i układamy je na blaszce. Na każde ciasteczko kładziemy połówkę umytej i osuszonej śliwki, delikatnie dociskamy. W środek tej połówki wsypujemy niecałą łyżeczkę cukru trzcinowego. Pieczemy w 200 stopniach do delikatnego zezłocenia. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcjach:
Też takie robię, tylko nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby tak ślicznie zaaranżować ciasteczka w serca :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za miłe odwiedziny :-)
UsuńZ tak niewielkiej ilości składników można wyczarować takie cudeńka! :D
OdpowiedzUsuńTy dopiero jesteś niezłą czarodziejką :-)
OdpowiedzUsuńUrocze :) Lubię ciasto francuskie z owocami :)
OdpowiedzUsuńO ja uwielbiam :-)
UsuńŚliczności
OdpowiedzUsuń