Przepis własny
Składniki:
200 g mąki
1/2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka płatków kukurydzianych
1 szklanka cukru (można dać mniej)
3 jajka
200 ml oleju rzepakowego
300 g startej na grubych oczkach dyni (ważona mrożona)
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika
1 cukier waniliowy
100 g rodzynek (miałam złociste)
Dynię rozmrażamy na sitku, aby cała woda odciekła. Składniki sypkie mieszamy razem, płynne razem, a potem łączymy dokładnie ze sobą, mieszamy z dynią i przelewamy do foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez 40-45 minut (sprawdzać patyczkiem).
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji

Idealny przepis na wykorzystanie zamrożonej w sezonie dyni. Wygląda smakowicie. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zachęcam do wypróbowania :-)
Usuńchętnie poczęstowałabym się kawałeczkiem :)
OdpowiedzUsuńbardzo proszę, a kawa w bonusie :-)
UsuńTo ja poproszę kawałeczek do herbatki :)
OdpowiedzUsuńnawet dwa :-)
UsuńDynia jest niesamowicie zdrowa, dlatego połączenie świetnego smaku z korzyściami zdrowotnymi jest czymś idealnym w słodkiej gastronomii :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Uwielbiam dynie pod każda postacią, ale cista dyniowego jeszcze nigdy nie jadłam. Jak tylko uda mi się ja gdzieś dostać, to wypróbuje ten przepis. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń