wtorek, 17 marca 2015

Makaron z szynką i warzywami

Danie z serii mam mało czasu, jestem głodna i nie chcę pizzy ;-)


Przepis własny

Składniki (na 2 porcje)

1 duża papryka (kolor dowolny)
150 g szynki
1 cebula
10 pieczarek
2 szklanki makaronu pełnoziarnistego (użyłam ze szpinakiem)
sól, pieprz, czosnek, przyprawa do sałatek
opcjonalnie parmezan do posypania

Gotujemy makaron. Cebulę kroimy w płatki i smażymy na odrobinie oleju, wrzucamy szynkę pokrojoną w paski i smażymy razem do zarumieniania. Następnie dodajemy umyte i pokrojone w plastry pieczarki i w paski paprykę. Doprawiamy. Smażymy razem, aż papryka lekko zmięknie. Podajemy z makaronem.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. O, wróciłaś! Jednak nie porzuciłaś kulinarnej pasji;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie porzuciłam :-) Po prostu dziecko mi nie daje siedzieć przy komputerze ;-) A jak śpi, to ja mam tyle do zrobienia w domu, że już nie starcza czasu :( Ale mam mnóstwo fajnych przepisów, tylko nie mam kiedy ich wpisywać :(

      Usuń
  2. świetne,proste i smaczne

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...