poniedziałek, 28 maja 2012

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

2 rosołki
2,5-3 litrów wody
paczka mrożonych brokułów (ok. 400 g)
1 marchewka
2 ziemniaki
ulubione przyprawy
pieprz
sól
opcjonalnie łyżka śmietanki (30%)
groszek ptysiowy



Rosołki rozpuszczamy w gotującej się wodzie, wrzucamy brokuły, ziemniaki i marchewkę pokrojone w kostkę, doprawiamy i gotujemy na małym ogniu około 25 minut. Gdy warzywa będą miękkie miksujemy je dokładnie i krem brokułowy mamy gotowy :-) Można dodać łyżkę śmietanki.
Groszek ptysiowy dodajemy dopiero na talerzach.

SMACZNEGO :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...