Składniki (na 4 małe pucharki):
2 duże bardzo dojrzałe banany
2 łyżeczki kakao rozpuszczalnego
skórka pomarańczowa do dekoracji
miód (według uznania)
Banany kroimy w plastry i wrzucamy do zamrażarki na noc. Chwilę (tak pewnie pół godziny) przed podaniem wyciągamy je, aby odtajały i dały się zblendować. Ja wsadziłam je na moment do mikrofali na rozmrażanie, żeby przyspieszyć. Blendowanie daje nam efekt kremowej konsystencji. Dosypałam kakao, aby troszkę przełamać smak banana. Osładzamy miodem według uznania. Bardzo dobra alternatywa dla tradycyjnych lodów.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji:

www.anielskieprzysmaki.pl-polecamy smaczne miody,konfitury,dodatki do lodów.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńZdrowe, pyszne :)
OdpowiedzUsuńdziwnie te lody wygladaja:D
OdpowiedzUsuńFajne looody.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię bananowe :)
OdpowiedzUsuńSuper dla dzieci!
OdpowiedzUsuń