czwartek, 28 listopada 2013

Babeczki owsiane z bananem i bakaliami

Za oknem zimno, potwornie dziś wieje, w górach śnieg. W Krakowie już go czuć w powietrzu, brrrr
Przydałoby się coś na rozgrzewkę, oprócz naleweczki wiśniowej ;-) Z braku innych możliwości upiekłam sobie muffinki - prosto z pieca świetnie rozgrzewają ;-)



Przepis własny

Składniki:

1 duży dojrzały banan
1 jajko
1/2 szklanki kefiru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
3 łyżeczki cukru (lub więcej, wg uznania)
1 łyżeczka mięciutkiego masła
1 szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
różne bakalie (rodzynki, suszona żurawina, skórka pomarańczowa itp.)

Wszytko mieszamy ze sobą dokładnie i odstawiamy na 15 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 minut (do suchego patyczka). Wyszło mi 10 sztuk.

Smacznego!

6 komentarzy:

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...