Składniki:
200 g mąki tortowej
100 g mielonych orzechów laskowych
2 łyżczeczki proszku do pieczenia
150 g cukru
1 cukier waniliowy albo kilka kropel esencji waniliowej
2 duże jajka
2 serki danio czekoladowe (razem 300g)
2 jabłka
Składniki suche wsypujemy do miski i mieszamy, wlewamy do nich składniki mokre, uprzednio dokładnie wymieszane w oddzielnej miseczce. Łączymy je razem również dokładnie. Przekładamy do foremki na keks. Na wierzchu wciskamy kawałki obranych jabłek. Pieczemy w 180 stopniach ok. 50 minut (do suchego patyczka). Zostawiamy jeszcze 10 min w wyłączonym piekarniku.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji
Ej laska... Ty to masz pomysły! :)
OdpowiedzUsuń:-] zarumieniłam się :-]
UsuńPomysłowo:) Podoba mi się!
OdpowiedzUsuńDzięki :-) polecam wypróbować
UsuńKusi, kusi... :-)
OdpowiedzUsuń