Nie będę udawać, że zawsze gotuję wymyślane potrawy, zawsze ze świeżych składników, nie używam gotowców itd. Bo mi się zdarza. Czasem nie mam ochoty na kucharzenie, a jeść trzeba ;-) Moim ulubionym kołem ratunkowym są warzywa na patelnię wszelakiego rodzaju i różne potrawy z ich udziałem. Ważne jest, że ma to być szybkie, mało zajmujące i smaczne. Proponuję zatem ekspresową frittatę.
Składniki:
1 opakowanie warzyw na patelnię z ziemniakami
2 kiełbaski myśliwskie (lub inne)
5 jajek
100 g mozzarelli (lub innego sera)
Do formy na tatrę wrzucamy warzywa i pokrojoną kiełbasę. Jajka dokładnie rozbijamy, dodajemy przyprawy i ser i zalewamy taką masą warzywa. Wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Gotowe :-)
Smacznego!
Genialny pomysł na błyskawiczne, ale jednak zdrowe danko!
OdpowiedzUsuńNajbardziej lubię takie dania, które się robią same;-)a najlepiej w piekarniku, kompleksowo.
Usuń