Przepis własny
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (np. light)
18 świeżych pieczarek
9 łyżeczek startego parmezanu
9 łyżeczek startego sera żółtego
sól
pieprz
przyprawa do ziemniaków Prymatu (mi pasuje smak)
Pieczarki myjemy, osuszamy i każdą przekrawamy na pół wzdłuż. Ciasto francuskie rozwijamy na papierze do pieczenia i rozcinamy tak, aby powstało 9 prostokątów (nie musimy ich od siebie odsuwać). Na każdy prostokąt wsypujemy parmezan i układamy po 2 pieczarki, posypujemy przyprawami. Pieczemy w 200 stopniach aż ciasto urośnie i nabierze złotego koloru. Przed samym wyjęciem posypujemy pieczarki tartym żółtym serem i z powrotem wsadzamy do piekarnika, aby ser się roztopił.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcjach
Fajowe pizzerinki :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie nietypowa pizza, a przede wszystkim nietypowy spód:) My w szybkapizza.pl stawiamy jednak na tradycyjne ciasto i ewentualnie na niecodzienne dodatki, jak na przykład krewetki, kabanos czy tuńczyk – czyli wszystko to, co proponują klienci. Czasem taka nietypowość jest dobrą odskocznią od ciężkiego dnia :)
OdpowiedzUsuń