Przepis stąd
Składniki:
3 duże dojrzałe banany
1 jajko
2/3 szklanki cukru
1/3 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka sody
bakalie (ok. 1/2 szklanki)
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, olej i cukier i mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z sodą i łączymy wszystko razem. Dodajemy bakalie. Przekładamy do foremki/foremek i pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka, wszystko zależy od piekarnika). Małe foremki pieką się krócej, więc sprawdzajcie po 30 minutach patyczkiem.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji



Musi być pyszna !
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam do udziału w konkursie Wielkanocnym : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/
Znam to ciasto, jest pyszne :)
OdpowiedzUsuńJa też je znam, pycha.
OdpowiedzUsuń