poniedziałek, 5 maja 2014

Owoce z kruszonką

Deserek powszechnie znany, zapewne często przez wiele osób przygotowywany, ale nie zaszkodzi przypomnieć i przy okazji dodać mu orzechowego posmaku. Użyłam owoców mrożonych, które zostały mi jeszcze z zimowych zapasów, ale można także wykorzystać świeże owoce sezonowe.


Przepis własny


Składniki (na 6 foremek):

mieszanka owoców (truskawki, borówki, porzeczka czerwona, rabarbar)
6 łyżek orzechów laskowych mielonych
6 łyżek płatków owsianych
2 łyżki masła
2 łyżki cukru

Owoce rozdzielamy do foremek. Z pozostałych składników robimy kruszonkę i posypujemy nią owoce. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach (zależy od piekarnika, kruszonka ma być złocista).

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...