Prosta, smaczna i szybka do zrobienia przekąska. Będzie idealna na spotkanie przy grillu czy piknik.
Przepis własny
Składniki:
2 ciasta francuskie
1 opakowanie sera feta lub bałkańskiego
pieprz kolorowy do zmielenia
odrobina mleka
Fetę musimy bardzo dobrze schłodzić, żeby się ładnie dała pokroić w grubsze pasy. Układamy je na cieście francuskim pociętym w prostokąty, tak aby można w nie było zawinąć fetę. Paluchy smarujemy po wierzchu mlekiem i posypujemy zmielonym kolorowym pieprzem. Pieczemy w 200 stopniach na złoty kolor (ok. 20 minut).
Można je też maczać w sosie pomidorowym lub dipie serowym.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)