środa, 7 maja 2014

Paluchy z fetą i kolorowym pieprzem

Prosta, smaczna i szybka do zrobienia przekąska. Będzie idealna na spotkanie przy grillu czy piknik.


Przepis własny

Składniki:

2 ciasta francuskie
1 opakowanie sera feta lub bałkańskiego
pieprz kolorowy do zmielenia
odrobina mleka

Fetę musimy bardzo dobrze schłodzić, żeby się ładnie dała pokroić w grubsze pasy. Układamy je na cieście francuskim pociętym w prostokąty, tak aby można w nie było zawinąć fetę. Paluchy smarujemy po wierzchu mlekiem i posypujemy zmielonym kolorowym pieprzem. Pieczemy w 200 stopniach na złoty kolor (ok. 20 minut).

Można je też maczać w sosie pomidorowym lub dipie serowym.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji

Piknik majowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...