wtorek, 9 lipca 2013

Sorbetowe lody truskawkowe

Przy okazji robienia zapasów truskawkowych na zimę możecie machnąć sobie w kilka minutek takie pyszniutkie lodziki.



Przepis własny


Składniki

truskawki
cukier trzcinowy
2 łyżki jogurtu greckiego

Miałam 1 szklankę musu z truskawek, dosłodziłam 2 łyżeczkami cukru i dodałam jogurt grecki. Wszystko zmiksowałam, przelałam do foremek i zamroziłam. Polecam, bo wychodzą bardzo fajne lodziki.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji

4 komentarze:

  1. Takie lodziki najlepsze! ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wmawiam sobie, że od nich nie utyję ;-)

      Usuń
  2. Kurcze mroziłam wczoraj truskawki i nie pomyślałam żeby zrobić lody :{

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za to z tych mrożonych możesz robić zimą pyszny truskawkowy kruszon :-) to prawie jak lody, tylko nie na patyku ;-)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...