Przy okazji robienia zapasów truskawkowych na zimę możecie machnąć sobie w kilka minutek takie pyszniutkie lodziki.
Przepis własny
Składniki
truskawki
cukier trzcinowy
2 łyżki jogurtu greckiego
Miałam 1 szklankę musu z truskawek, dosłodziłam 2 łyżeczkami cukru i dodałam jogurt grecki. Wszystko zmiksowałam, przelałam do foremek i zamroziłam. Polecam, bo wychodzą bardzo fajne lodziki.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji
Takie lodziki najlepsze! ;)
OdpowiedzUsuńwmawiam sobie, że od nich nie utyję ;-)
UsuńKurcze mroziłam wczoraj truskawki i nie pomyślałam żeby zrobić lody :{
OdpowiedzUsuńZa to z tych mrożonych możesz robić zimą pyszny truskawkowy kruszon :-) to prawie jak lody, tylko nie na patyku ;-)
Usuń