sobota, 15 marca 2014

Pancakes

Co tu dużo pisać... pyszne placki, a więc najlepiej zabrać się za smażenie, a smak dopowie resztę.



Przepis stąd

Składniki:

2 szklanki mąki tortowej
3,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka soli
2 łyżki cukru
1,5 szklanki mleka
2 jajka
3 łyżki masła

Składniki sypkie mieszamy w jednej misce i wlewamy do nich roztopione i ostudzone masło, mleko i rozbite jajka. Łączymy dokładnie ze sobą i smażymy na patelni (bez tłuszczu lub z odrobiną oleju) z obu stron na złoty kolor. Najsmaczniejsze są jeszcze lekko ciepłe, polane konfiturą wiśniową.

Smacznego!


4 komentarze:

  1. Narobiłaś mi takiego apetytu, że w sobotę zrobiłam sobie według tego przepisu. Za dużo mi wyszło, ale miałam na drugi dzień na śniadanko:) Bardzo dobre, ale dla mnie trochę za ciężkostrawne. wolę jednak "tradycyjne" naleśniki, bardziej lekkie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że się skusiłaś :-) naleśniki rządzą ;-)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...