niedziela, 18 maja 2014

Sałatka z tuńczykiem (dla Justynki)

Opinia gości - fantastyczna sałatka, daj przepis, a więc zgodnie z życzeniem :-) dzielę się przepisem.


Przepis własny


Składniki

1 duża główka sałaty rzymskiej (lub innej)
1 duża papryka czerwona
1 duża papryka żółta
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1/2 torebki (100g) ugotowanego brązowego ryżu
150 g sera feta

Zalewa

3/4 szklanki oliwy
2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej
1 ząbek czosnku
sól morska
pieprz kolorowy
2 łyżeczki przyprawy do sałatek

Ryż gotujemy wcześniej, aby zdążył wystygnąć. Warzywa na sałatę myjemy, odsączamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w cienkie paski. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Fetę kroimy w większą kostkę. Wszystko wrzucamy do miski i przed podaniem polewamy sosem (wszystkie składniki mieszamy wcześniej dokładnie). Dobrze jest na końcu wszystko ze sobą delikatnie przemieszać.

Smacznego!


2 komentarze:

  1. Sycąca i lekka zarazem. Znika w mgnieniu oka:-) Bardzo ale to bardzo smakowita.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...