Co tu dużo mówić :-) Wafel jest podstawą słodkich przygód w kuchni. To był chyba najczęściej robiony deser w moim domu rodzinnym. Mam zarchiwizowane z tamtych czasów przepisy na 4 tradycyjne masy, które z powodzeniem stają w szranki z każdą inną obecnie wymyślaną. Na początek masa flagowa - z mleka w proszku :-) A przepis z mojego starego nastolatkowego zeszytu ;-)
Tym razem dodałam o 2 łyżeczki kakao więcej ;-)
Smak masy czekoladowej z tamtego okresu pamiętam do dziś.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji
jejku ja to uwielbiam... achh ale mi narobiłaś smaka :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
Witaj Szana:-) ja kocham wafle z ta masą. Są bosko słodko-gorzkie :-) Pozdrawiam
UsuńPrzepis prosty i sprawdzony, wafelki pyszne. Jak ja je lubię. Mniam :)
OdpowiedzUsuńWeronika, polecam :-) weekend mamy! Pora zaszaleć w kuchni :-)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńzdecydowanie smaki dzieciństwa:-))
OdpowiedzUsuńubóstwiałam też masę z mleka i cukru. Gotowało się ją strasznieeee długo, przypalała się itp., ale była niepowtarzalna. Teraz mamy mleko skondensowane i gotowce w puszkach, ale nie do końca to ten smak. Może się kiedyś porwę na tradycyjne gotowanie ;-)
OdpowiedzUsuńWafel rządzi ;} Wyglądają na bardzo chrupiące :]
OdpowiedzUsuń