czwartek, 25 października 2012

Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami





Składniki:

500 g wątróbki drobiowej
3 duże cebule
150-200 g pieczarek
sól, pieprz, czosnek, czerwona papryka słodka

Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej, ale nie smażymy mocno, tylko tak, aby zmiękła. Wątróbkę płuczemy i możemy pokroić na mniejsze kawałki. Dorzucamy do cebuli. I tak się smażą razem. Po ok. 8 minutach posypujemy solą, pieprzem, łyżeczką papryki i możemy dodać mielony suchy czosnek. Następnie dorzucamy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i tak smażymy sobie, od czasu do czasu mieszając, aż uznamy, że wygląda wszystko smakowicie i koniecznie musimy już zacząć jeść. Ja smażę w sumie 20 minut, ale czasem się zagapię ;-) i wychodzi nieokreślony czas dłużej ;-) Na razie jej nie zaszkodziło nigdy... Podajemy z chlebkiem.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcjach

2 komentarze:

  1. Zapraszam na konkurs kulinarny na moim blogu. Trwa jeszcze tylko kilka dni. http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...