Składniki (2-3 porcje)
6 dużych pieczarek
4 podudzia z kurczaka
przyprawa do kurczaka
brokuł (jako dodatek)
Ugotowane już w rosole mięso oddzielamy od kości i drobno kroimy. Wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawa do kurczaka i podsmażamy. Pieczarki myjemy, odcinamy u nasady nóżki. Wkładamy do naczynia, wypełniamy kurczakiem, podlewamy gorącym rosołem (bardzo nie lubię zeschniętych w piekarniku pieczarek, dlatego podlewam je zawsze rosołem lub sokiem pomidorowym) i wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut w 180 stopniach. Pod koniec posypujemy startym żółtym serem i dopiekamy od góry serek. Gotowe.
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dzielimy na cząstki w zależności od tego, ile będziemy robić porcji.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji:
low crab |
Uwielbiam faszerowane pieczarki mniam:]
OdpowiedzUsuńTo jest nas już dwie :-)
OdpowiedzUsuń