sobota, 7 lipca 2012

Nadziewane pieczarki

Danie bardzo proste i szybkie i co najważniejsze - można wykorzystać podudzia z kurczaka, na których np. ugotowaliśmy rosół, jeśli znudzą się nam już w wersji odgrzewanej w zupie. Poza tym jest też świetną przystawką.





Składniki (2-3 porcje)

6 dużych pieczarek
4 podudzia z kurczaka
przyprawa do kurczaka
brokuł (jako dodatek)

Ugotowane już w rosole mięso oddzielamy od kości i drobno kroimy. Wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawa do kurczaka i podsmażamy. Pieczarki myjemy, odcinamy u nasady nóżki. Wkładamy do naczynia, wypełniamy kurczakiem, podlewamy gorącym rosołem (bardzo nie lubię zeschniętych w piekarniku pieczarek, dlatego podlewam je zawsze rosołem lub sokiem pomidorowym) i wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut w 180 stopniach. Pod koniec posypujemy startym żółtym serem i dopiekamy od góry serek. Gotowe.

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dzielimy na cząstki w zależności od tego, ile będziemy robić porcji.

Smacznego!



Przepis bierze udział w akcji:
Low-Carb
low crab


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...