Powstała przypadkiem na zasadzie, co by tu ze sobą pomieszać ;-) i wyszła pysznie.
Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mała czerwona papryka
słoik marynowanego selera
mały słoik marynowanych pieczarek
3 jajka
garść pokrojonej zielonej cebulki
sól, pieprz
ulubione przyprawy
Tuńczyka, seler i pieczarki odcedzamy na sitku. Jeśli mamy pieczarki w całości, to trzeba je pokroić w plasterki. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy i też kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy i wcinamy :-) Można podawać z przypieczonym chlebem tostowym trzy ziarna. Można również dodać do sałatki majonez według uznania.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji
Ostatnio też robiłam sałatkę z tuńczykiem, ale poza nim żadne składniki się nie powtórzyły. Twoja również bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuń