czwartek, 8 listopada 2012

Makaron z sosem pomidorowym

Na szybki obiad lub kolację najlepszy jest makaron. Wystarczy dorobić jakiś sosik lub wymieszać z pesto i gotowe.



Składniki (na 2 porcje)

1 puszka pomidorów krojonych z ziołami
1 łyżka oliwy
ząbek czosnku
zielona cebulka/bazylia
sól, pieprz
przyprawa do spaghetti lub dań włoskich
ser żółty
makaron świderki (porcja według poziomu głodu ;-])

Pomidory podgotowujemy kilka minut, doprawiamy, dodajemy zmiażdżony czosnek i oliwę i blendujemy. Podajemy z makaronem świderki (ugotować według przepisu na opakowaniu) i posypujemy zieloną cebulką z brak świeżej bazylii ;-) oraz startym serem żółtym.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. szybko i aromatycznie :) są chwile gdy takie połączenie jest bezcenne :):)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo podobnie robię swoją wersję szybkiego spaghetti! ;D mniam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...