Składniki:
mozzarella w kulkach
ser żółty
papryka
ogórek
czarne oliwki (lub zielone, lub jedne i drugie)
kabanosy drobiowe (lub jakiekolwiek inne)
wykałaczki
Wszystkie produkty kroimy na kosteczki, połówki, ćwiartki itp., aby dało się je nabijać na wykałaczkę. Nie mogą być za małe, bo co to za przyjemność jedzenia ;-) Oliwek nie kroimy, nabijamy je w całości. Każdy składnik według dowolnej kolejności nabijamy na wykałaczkę jeden na drugi. I gotowe. A jeśli zostaną nam składniki, to można wykorzystać je do sałatki. Dorzucamy je wtedy do pokrojonych w ćwiartki pomidorów i porwanej główki sałaty, polewamy oliwą z oliwek wymieszaną z dowolną przyprawą.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcji
szybko, smacznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuńI o to chodzi :-)
Usuń