czwartek, 7 lutego 2013

Chrust dla zabieganych na ostatnią chwilę

To właściwie był eksperyment, który się sprawdził. Owszem, taki chrust ma trochę inny smak, ale jest kruchutki i wygląda identycznie. I ma mniej kalorii, bez dwóch zdań. No i jest ekspresowy.


Składniki
ciasto francuskie light
cukier puder

Ciasto rozwijamy, tniemy na pół, a potem na paski ok. 2,5 cm. Każdy nacinamy w środku i przekładamy przez nacięcie jeden koniec, jak przy tradycyjnym chruście. Gotowe. Pieczemy w 180 stopniach aż nabierze złocistego koloru. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Jakiś czas temu robiłam te "faworki" z resztki ciasta francuskiego :) oprócz cukru pudru można je do woli posypywać cynamonem / przyprawą korzenną - też fajnie smakują!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo fajny pomysł z tymi posypkami. Na pewno wypróbuję, zwłaszcza że kocham cynamon :-)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...