środa, 13 marca 2013

Chlebek owsiany

Miła i szybka odmiana od codziennego pieczywa sklepowego. Przepis znalazłam tu.


Składniki:

100 g płatków owsianych
250 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru
2 łyżki ziaren słonecznika (to mój dodatek)
2 jajka
2 łyżki oliwy
170 ml mleka

Suche składniki mieszamy w misce. Dodajemy jajka, oliwę i mleko. Dokładnie łączymy ze sobą. Przekładamy do foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50  minut. Studzimy na kratce.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcji

4 komentarze:

  1. Fajny chlebek, tylko te jaja :/ Ale wygląda cudnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może niedługo uda się też włączyć białko? z żółtkiem poszło Wam super :-)

      Usuń
  2. Bardzo oryginalny, podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...