dowolna liczba jajek (klasy 0 lub 1, czyli z wolnego wybiegu)
pomidorki koktajlowe (proporcja jeden na jedną połówkę jajka)
gęsty jogurt naturalny, może być grecki (proporcja jedna łyżeczka na jedną połówkę jajka)
szczypiorek
pieprz, sól
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Pomidorki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Na każdą połówkę jajka kładziemy łyżeczkę jogurtu naturalnego, posypujemy pomidorkami i szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pychotka :-0
Jedno całe jajko z pomidorkami, jogurtem i szczypiorkiem ma ok. 115 kcal.
Smacznego!
Przepis bierze udział w akcjach :-)
Z pomidorami jajek jeszcze nie widziałam! Myślę sobie,że do jajeczek świetnie pasowała by bazylia :]
OdpowiedzUsuńniespodzianka :-) u nas bez pomidorów nie przejdzie. Przetestuję z bazylią :-)
Usuń