wtorek, 26 marca 2013

Jajka wiosenne

Chyba najbardziej czekamy w święta na żurek z kiełbasą i bezkarne jedzenie niezliczonej ilości jaj z różnymi dodatkami, które zależą od natchnienia, jakie na nas spłynie w niedzielny poranek ;-)


Składniki:
dowolna liczba jajek (klasy 0 lub 1, czyli z wolnego wybiegu)
pomidorki koktajlowe (proporcja jeden na jedną połówkę jajka)
gęsty jogurt naturalny, może być grecki (proporcja jedna łyżeczka na jedną połówkę jajka)
szczypiorek
pieprz, sól

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Pomidorki kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Na każdą połówkę jajka kładziemy łyżeczkę jogurtu naturalnego, posypujemy pomidorkami i szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Pychotka :-0

Jedno całe jajko z pomidorkami, jogurtem i szczypiorkiem ma ok. 115 kcal.

Smacznego!

Przepis bierze udział w akcjach :-)

2 komentarze:

  1. Z pomidorami jajek jeszcze nie widziałam! Myślę sobie,że do jajeczek świetnie pasowała by bazylia :]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niespodzianka :-) u nas bez pomidorów nie przejdzie. Przetestuję z bazylią :-)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...