czwartek, 15 listopada 2012

Koperty z twarożkiem i malinami





Składniki

1 ciasto francuskie (może być light)
kubek malin
100 g twarożku (miałam z Lidla taki z granatowym wieczkiem)
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki cukru
odrobina mleka



Twarożek mieszamy z malinami, cukrem i cukrem waniliowym. Ciasto francuskie rozcinamy na pół wzdłuż długiego boku, a następnie każdy prostokąt na 3 części. Nakładamy farsz na środek i sklejamy ze sobą rogi i boki, aby powstała koperta. Smarujemy za pomocą pędzelka odrobiną mleka i posypujemy cukrem. Pieczemy w 190 stopniach do zezłocenia. Może się zdarzyć, że w trakcie pieczenia któryś bok się rozejdzie (tak się stało z moimi kopertami), ale to nie umniejsza smaku ;-)

Smacznego!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...