poniedziałek, 18 marca 2013

Tortilla z rukolą i pesto rosso

Mam czasem taki dzień lub tydzień, kiedy absolutnie nie chce mi się ani gotować, ani piec. Szukam wtedy czegoś na szybko, co pozostawi po sobie przyjemny smak, a przygotowanie zajmie góra 10 minut. Polecam tym razem tortillę z rukolą i pesto rosso. Pychotka :-)


Składniki:
1 tortilla
garść rukoli
2 plastry szynki
1 łyżka tartego parmezanu
2 plastry pomidora
1 łyżka i 1 łyżeczka pesto rosso

Tortillę podgrzewamy na patelni przez minutę, obracamy na drugą stronę, smarujemy pesto, układamy szynkę, pomidory, rukolę i posypujemy parmezanem i składamy na pół, dociskamy połówki do siebie. Przekładamy na drugą stronę i minutkę podgrzewamy. Uwaga, żeby się nie spaliła. Ściągamy na talerz, smarujemy po wierzchu łyżeczką pesto, dekorujemy rukolą i wcinamy :-)

Smacznego!

2 komentarze:

  1. hej, taką tortille chętnie bym wszamała na obiadek :D zrobiłam dziś te twoje ciastka z mielonych orzechów. dałam pół na pół mielone migdały i mąke kokosową. wyszły baardzo dobre! będe na pewno do nich wracać :) dzięki za świetny przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej :-) cieszę się bardzo, że ciasteczka się udały, smakowały i w ogóle :-) dzięki, że piszesz. To jest bardzo otwarty przepis na składniki, może eksperymentować stale :-) pozdrawiam :-)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli zostawisz czasem kilka słów od siebie :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...